Tjek Boliglån - Sammenlign priser på boliglån

Her kan du sammenligne priser på de boliglån med 1. prioritets pant i fast ejendom, der er ydet af banker og realkreditinstitutter. Tjek Boliglån kan hjælpe dig med at finde de institutter, der kan være relevante for dig at tage kontakt til, hvis du skal optage et nyt boliglån eller omlægge et eksisterende boliglån. Se vores infografik nedefor og få det nemt forklaret

Nedenfor kan du se priserne på de boliglån, som banker og realkreditinstitutter har ydet i 4. kvartal 2023, samt en oversigt over de historiske priser på boliglån fra tidligere kvartaler. Du kan også se, hvad den nuværende pris er på lån der er optaget tidligere.

Sådan gør du

Skal du optage et boliglån eller overvejer du at skifte dit nuværende lån ud?

Har du en masse spørgsmål om hvor du får det billigste lån? Hvilke typer lån der findes på markedet? Og hvem der udbyder netop det lån du skal bruge?

Alt dette kan du få svar på med Tjekboliglån.dk. Denne guide viser dig hvordan du kan bruge Tjek Boliglån til at sikre dig et overblik over hvad et boliglån koster hos de forskellige institutter. 

Du vælger den slags boliglån, som du ønsker at se en pris på

Lånetype, rentebinding, lånebeløb, løbetid, belåningsgrad og afdrag.

Du får et overblik over hvem der har været billigst

Tabellen viser dig hvilke institutter der har ydet de billigste boliglån i det seneste kvartal.

Du ser nu detaljer omkring hvilke institutter som er billigst

Brug oversigten til at sammenligne AOP, samlede kreditomkostninger og lånets enkelte omkostninger.

Tag en snak med det selskab som er relevant for dig

Anvend nu Tjek boliglån til at finde det institut som er mest attraktivt for dig, og hør hvilken pris de kan tilbyde dig.

Du kan nu forhandle dig til en bedre pris

Du kan bruge priserne på Tjek Boliglån til, at forsøge at få en bedre pris hvis du skal optage et nyt boliglån, eller omlægge dit nuværende boliglån.

Sådan!

Du har nu et overblik over hvilke institutter der har ydet de billigste boliglån, og er klar til, at få en god pris på dit boliglån i hus!Vær opmærksom på!

Du kan ikke få et konkret tilbud på Tjekboliglån.dk

Du kan ikke optage dit boliglån på Tjek Boliglån, men du kan få hjælp til at finde det billigste institut.

Den pris du ser, vil ikke nødvendigvis være den samme som du kan få tilbudt i dag

Prisen du ser, er den pris andre private kunder fik på deres lån i det seneste kvartal. Siden da kan priserne have ændret sig. Sådan bruger du en boliglåns beregner

Hvis du leder efter et boliglån, kan en låneberegner hjælpe dig med at få en nem oversigt over hvilke typer boliglån som passer til dine behov og har den bedste pris. Men ved du, hvad du skal kigge efter og sammenligne, når du bruger låneberegnere til at finde et boliglån?

Kig efter ÅOP (årlige omkostninger i procent). ÅOP viser boliglånets samlede pris i procent per år. Husk at du kun kan bruge ÅOP til at sammenligne prisen på boliglån med, hvis lånene er af samme type og har samme løbetid.

Du skal være opmærksom på, at den pris som låneberegnere viser, kun er en vejledende beregning. En låneberegner tager ikke højde for din personlige finansielle situation, som kan have betydning for den pris du får tilbudt. Derfor kan du først være helt sikker på prisen for boliglånet, når du har fået nogle konkrete tilbud.

Sammenlign priser her:

Sådan får du det billigste realkreditlån

Når du skal vælge, hvilket reakreditlån du vil optage, bør du først undersøge hvilken lånetype, der passer bedst for dig. Fx om det er bedst med et variabelt forrentet eller fastforrentet lån. Når du har fundet den lånetype der er mest relevant for dig, kan du sammenligne priser på den type lån fra de forskellige institutter, for at se hvor du får lånet billigst. For at finde det billigste realkreditlån bør du kigge efter det lån, der har lave samlede kreditomkostninger over hele lånets løbetid.

En god tommelfingeregel til at finde det billigste realkreditlån er at kigge på årlige omkostninger i procent (ÅOP). ÅOP viser alle omkostninger der er forbundet med lånet i hele lånets løbetid, vist i procent pr. år. ÅOP består af både lånets stiftelsesomkostninger, rente, bidrag og andre mulige omkostninger. 

Du skal være opmærksom på at ÅOP kan kun anvendes til sammenligning for ensartede låneprodukter. 

Beregn dit realkreditlån med en låneberegner

Når du skal købe ejerbolig eller omlægge et realkreditlån så bør du altid tage din tid til at sammenligne låneudbydere med hinanden for at sikre dig, at du får det bedste og billigste boliglån. 

Det kan du med fordel anvende en låneberegner til.

Er billige boliglån de bedste boliglån?

Det kan virke uoverskueligt, at finde hoved og hale i, hvilke lånetyper, der tilbydes, men som forbruger er det vigtigt at kende forskellen imellem fx boliglån med variabel rente og boliglån med fast rente, når du skal sammenligne dem.

Risikomæssigt varierer de to lånetyper, og derfor er det vigtigt at du tager stilling til, hvor risikovillig du er, når du vælger boliglån. Et boliglån med variabel rente har typisk en lavere rente, den dag du optager boliglånet, og har dermed en lavere månedlig ydelse. Men renten på sådan et lån fastsættes på ny for hver periode, og her er der risiko for, at renten kan stige og lånets ydelse vil dermed blive højere.

Ved et lån med fast rente betaler du typisk en højere rente, den dag du optager boliglånet, men så er renten fast i hele lånets løbetid, og vil ikke stige uanset om markedsrenten stiger. Du kan dog stadig risikere, at andre omkostninger ved lånet stiger.

Hvis renten er lav på et lån med variable rente, vil den årlige ydelse, når du optager boliglånet, være lavest, men hvis renten stiger væsentlig efterfølgende, vil det betyde at din ydelse stiger, og du skal derfor betale mere for boliglånet. Det er derfor vanskeligt at sige, hvilket boliglån, der er billigst i det lange løb.