Priser på nye boliglån

Vælg det boliglån, du vil sammenligne priser på

Lånetype

Lånetype

Her skal du vælge, om du vil sammenligne priser på boliglån med variabel rente eller boliglån, hvor renten er fast i hele lånets løbetid.

 

Boliglån med variabel rente kan også være boliglån, hvor renten er fast i en afgrænset periode, fx 3 år, og derefter igen skal fastsættes for den næste periode.

 


Åbn pop op-vinduet med en beskrivelse
Rentebinding

Rentebinding

Rentebinding er den periode, hvor renten er lagt fast. Fx har et F3-lån en rentebinding på 3 år, fordi boliglånets rente skal fastsættes på ny hvert 3. år.


Kategorien ”Kort rentebinding” dækker fx mange banklån og lån med variabel rente, hvor det ikke på forhånd er fastlagt om og hvornår, renten igen skal fastsættes.Åbn pop op-vinduet med en beskrivelse

Du kan desværre ikke vælge rentebinding, da du har valgt et fastforrentet lån, hvor renten ligger fast i hele lånets løbetid.

Lånebeløb

Lånebeløb

Vælg beløbstørrelsen på de lån, som du vil sammenligne. Lånebeløbet er det beløb, du vil få udbetalt til at finansiere din bolig efter at boliglånets stiftelsesomkostninger er fratrukket.

 

Lånebeløbet er på Tjek Boliglån udelukkende brugt til at beregne ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) og boliglånets omkostninger. Priserne på Tjek Boliglån viser prisen på alle boliglån, uafhængigt af lånenes specifikke lånebeløb. De enkelte omkostninger ved boliglån, fx lånets rente, bidragssats osv., er derfor ikke afhængige af, hvilket lånebeløb du vælger at se priser baseret på.

Åbn pop op-vinduet med en beskrivelse
Løbetid

Løbetid

Vælg hvor mange år du vil være om at tilbagebetale lånet.

Åbn pop op-vinduet med en beskrivelse
Belåningsgrad

Belåningsgrad

Her skal du vælge, hvor stor en del af boligens værdi lånet skal dække. Et boliglåns belåningsgrad viser, hvor stort lånet er i forhold til boligens værdi, når lånet bliver oprettet. Hvis boligens værdi er vurderet til at være 1. mio. kr. og du vil låne 800.000 kr., vil du have en belåningsgrad på 80 %, fordi du har lånt 80 % af boligens værdi.

 

Det er ikke muligt at vælge en belåningsgrad på over 80 %, fordi det ikke er muligt at optage et nyt lån med 1. prioritets pant i fast ejendom på over 80 % af din boligs værdi. Vær derfor opmærksom på, at du ikke på Tjek Boliglån kan se priser på restlån, altså det banklån man kan optage for at dække den del af boligens pris der overstiger belåningsgraden på 80 %.

 

belåningsgrad


Åbn pop op-vinduet med en beskrivelse

Du kan desværre ikke se lån med en højere belåningsgrad, når du har valgt lån med 10 års løbetid.

Afdrag

Afdrag

Vælg om du ønsker at sammenligne priser på lån, hvor der fra lånets start betales afdrag eller på lån med afdragsfrihed.

 

Hvis du vælger at sammenligne lån uden afdrag, vil du få vist priser på lån, hvor der er 10 års indledende afdragsfrihed, altså hvor du i de første 10 år af lånets løbetid ikke skal betale afdrag.  

Åbn pop op-vinduet med en beskrivelse

Du kan desværre ikke se lån uden afdrag, når du har valgt lån med 10 eller 20 års løbetid.