icon_tool_info_solid_notransp icon_forbrugslaan icon_aegteskabicon_arbejdslivicon_arv_testamenteicon_bankicon_boernefamilieicon_flytningicon_forsikringicon_gaeldicon_huskoebicon_investeringspapiricon_opsparingicon_papirloest_forholdicon_pensionicon_skilsmisseicon_sparetipsicon_test_livssituationicon_tool_facebookicon_tool_facebookicon_tool_arrow_downicon_tool_arrow_lefticon_tool_arrow_righticon_tool_arrow_upicon_tool_closeicon_tool_facebookicon_tool_hamburgericon_tool_acc_expandedicon_tool_acc_expandedicon_tool_minusicon_tool_plusicon_tool_acc_expandedicon_tool_searchicon_tool_twittericon_tool_youtubeicon_unge_oekonomiicon_vaerktoej
Ægteskab

Bryllup og budget - Har du overblik over økonomien?

For mange er en stor del af det at blive gift, at man holder en bryllupsfest. Før I går i gang med at planlægge jeres bryllup, er der forskellige ting som er gode at overveje. Nedenfor kan I finde en række af de overvejelser I med fordel kan gøre jer inden jeres bryllup.

Læg et budget

Før I begynder at træffe konkrete beslutninger om jeres bryllup, er det en god idé at beslutte hvor mange penge I samlet set ønsker at bruge på jeres bryllup, og hvordan brylluppet skal finansieres. Vil I spare op eller låne penge til at betale for jeres bryllup?

Det er vigtigt at I på forhånd fastsætter en ramme for, hvor meget jeres bryllup må koste og at I holder hinanden fast på det budget I har lagt. Ellers kan I risikere at miste overblikket over hvor mange penge I har brugt, og ende med at bruge mange flere penge, end I oprindeligt havde tænkt.

Når I har besluttet jer for, hvor mange penge I vil bruge på jeres bryllup, er det en god idé at begynde at spare op, også selvom at I har tænkt jer at låne penge til at betale for brylluppet. Jo flere penge I når at få sparet op før brylluppet, jo færre penge skal I låne. Og jo færre penge I låner, jo kortere tid vil det tage jer at betale af på jeres lån.

Husk i øvrigt at være opmærksomme på, at hvis I beslutter at låne penge til at betale for jeres bryllup, kan dette have betydning senere. Ønsker I eksempelvis, kort efter brylluppet, at købe bolig, få børn eller gøre andre store investeringer, kan det være sværere at få råderum i jeres økonomi, da I stadig afbetaler på lånet fra jeres bryllup.

Planlæg festen

Det er en god idé at begynde at planlægge jeres fest i god tid før brylluppet.

Der er mange overvejelser I kan gøre jer, omkring hvordan I ønsker jer, at jeres fest skal være. Eksempelvis er det vigtigt at I overvejer hvor mange gæster I ønsker at invitere, da dette får økonomisk indflydelse på mange af jeres øvrige beslutninger om festen. Eksempelvis hvor I vil afholde festen, da I skal have et festlokale der passer i størrelsen til antallet af gæster.

Mange af de valg I træffer, når I planlægger jeres fest, vil have betydning for budgettet. Eksempelvis kan der være stor prisforskel på, om man holder bryllupsfesten i et lejet festlokale og selv finder en kok og serveringspersonale, eller om man ønsker at holde festen på en restaurant, hotel eller herregård.

Få hjælp til at lægge jeres bryllupsbudget

Penge- og Pensionspanelet har udarbejdet en budgetskabelon, som I kan bruge som hjælp til at få lagt jeres bryllupsbudget.

Det er vigtigt at I gør jer nogle overvejelser omkring hvor mange penge I ønsker at bruge på de enkelte poster. Indsaml evt. tilbud fra 2-3 leverandører af mad, blomster, fotografer mm. På den måde undgår I at bruge for mange penge på noget, som I kunne have fået billigere et andet sted.  

Kom godt fra start med bryllupsbudget skabelonen