icon_tool_info_solid_notransp icon_forbrugslaan icon_aegteskabicon_arbejdslivicon_arv_testamenteicon_bankicon_boernefamilieicon_flytningicon_forsikringicon_gaeldicon_huskoebicon_investeringspapiricon_opsparingicon_papirloest_forholdicon_pensionicon_skilsmisseicon_sparetipsicon_test_livssituationicon_tool_facebookicon_tool_facebookicon_tool_arrow_downicon_tool_arrow_lefticon_tool_arrow_righticon_tool_arrow_upicon_tool_closeicon_tool_facebookicon_tool_hamburgericon_tool_acc_expandedicon_tool_acc_expandedicon_tool_minusicon_tool_plusicon_tool_acc_expandedicon_tool_searchicon_tool_twittericon_tool_youtubeicon_unge_oekonomiicon_vaerktoej
Tidligere rapporter og undersøgelser

Test af studieforsikringer

Penge- og Pensionspanelet har testet 17 fagforeningsafhængige tilbud på studieforsikringer og sammenlignet priser og vilkår med forsikringsaftaler, som tegnes på almindelig vis.

Forsikringstilbuddene omfatter en ulykkesforsikring og en indboforsikring. Der er indsamlet priser for de fem største byer i Danmark.

Studiebyer

Klik videre og se testresultaterne

København K

Aarhus C

Aalborg

Odense C

Esbjerg

Undersøgelsen er gennemført marts/april 2010

 

Sådan er testen gennemført

Testen er gennemført ved, at Penge- og Pensionspanelet har bedt de forsikringsselskaber, som har indgået aftale med én eller flere af de 17 største danske fagforeninger, om at oplyse prisen for en studie-/ungdomsforsikring som tegnes ved henholdsvis at benytte et fagforeningstilbud, henholdsvis tegnes på almindelige vilkår.

Forsikringsselskaberne blev bedt om at give et forsikringstilbud til en på forhånd defineret fiktiv kundeprofil

Forsikringsselskaberne blev oplyst om, at informationerne blev indsamlet som led i en undersøgelse af forsikringspriser og -vilkår.

Informationerne blev indsamlet i perioden 26. marts til 26. april 2010.

Al information om priser og vilkår er præsenteret
som leveret af forsikringsselskaberne.

For en udvidet metodebeskrivelse, klik her