Opspar en stødpude

Spar op til uheld og tag kontrol over din økonomi. En økonomisk stødpude i form af en uheldskonto forbereder dig på uforudsete uheld.

En af de vigtigste vaner er at lægge noget til side hver måned. Opsparingen giver dig en forsikring til en nødsituation og ro i maven.

Læg budget

 Tjekliste


  • Opret en specifik stødpudekonto
  • Lav en fast, månedlig overførsel til kontoen
  • Find ekstra penge i budgettet
  • Øremærk ekstra indkomst


Tips og tricks til at spare op

Opret en stødpudekonto

En halv udbetalt månedsløn er en god sum at have liggende, siger en tommelfingerregel, fordi din indkomst også afspejler dit forbrugsniveau. Her kan du kan læse mere om, hvilken konto du skal vælge til opsparing.

Find penge i budgettet

Spørg dig selv ærligt, om der noget du kunne gøre anderledes, eller undvære, for at skabe luft i budgettet til at spare op af. Du kan finde inspiration til at spare penge og kvitte dårlige forbrugsvaner. Du kan bruge dette værktøj til at regne ud, hvor mange penge du kan spare på dit forbrug.

Øremærk ekstra indkomst

Får du penge tilbage i skat, en lønforhøjelse eller velsignes du af andre grunde med en uventet indkomst? Så stop de ekstra penge ind i din stødpude.

Automatiser opsparingen

Opret en automatisk, månedlig overførsel til din opsparingskonto samme dag, som du får løn. Tænk på din opsparing, på samme måde som elregningen eller mobilabonnementet, som du betaler som en pligt.

Start i det små

Mange bække små, gør som bekendt en stor å. Hvis du kan sætte 333 kr. til side hver måned, løber det op i 4.000 kr. på et år. Det er stort nok til at dække mange uventede regninger, som kan dukke op på et år.

Læg en plan

Du kommer længere på vejen mod en stor, solid stødpude, hvis du lægger en konkret plan med delmål og belønninger.

Lav en liste af nødsituationer

Afklar med dig selv, hvad der tæller som en nødsituation. Skriv din liste ned, så du ikke kommer til at bruge opsparingen på fornøjelser.

Nødsituationer kunne fx være tandlægeregninger, reparationer eller hvidevarer og uundværlig elektronik, der går i stykker.

Spar penge

Trænger du til at få lidt flere penge mellem hænderne?

Brug disse sparetips