Indkøb og shopping

Stop dig selv fra impulskøb, udnyt rabatter, sammenlign priser på nettet og vær kritisk overfor salgstricks når du udsalgsshopper.

Stop dig selv fra impulskøb

Impulskøb gør indkøbsturen dyrere. Her er tre simple råd til at stoppe dig selv:

  • Køl af i 24-timer, før du køber noget dyrt. Det giver dig tid til at overveje købet en ekstra gang
  • Lav en indkøbsliste og hold dig til den, når du handler
  • Undgå at handle på tom mave. Hvis blodsukkeret er lavt, har du højere tendens til at blive fristet af madvarer.

Lær at styre dit forbrug her

Vær kritisk når du udsalgsshopper

Udsalg kan virke som en smart måde til at spare penge på tøj, elektronik, møbler mv., men vær alligevel opmærksom, når du går på udsalg. Vurder kritisk, hvor godt tilbuddet faktisk er. Udsalgspriser skal lokke dig som kunde til at købe ting, du ellers ikke ville have købt og måske ikke har brug for. Før du tager på udsalg kan det være en god idé at tænke over, hvilke ting du vil overveje at købe og bestemme rammerne for dine indkøb, så du ikke bliver fanget af stemningen.

Krejl dig til et godt tilbud

I langt de fleste tilfælde, kan det betale sig at forhandle om prisen på større varer, som koster en del penge. Det viser en stor forbrugerundersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Du kan forhandle om prisen på  alt fra forsikringer til et køleskab. Der er større sandsynlighed for, at du vinder på forsøget, end at du taber. Tænk over det.

Læs den ultimative guide til rabat her

Vær opmærksom på dealsites

Dealsites kan være en god måde at spare på fx frisør, restaurantbesøg mv., men kan også få dig til at bruge penge på noget, du ellers ikke ville have købt. 

Læs Forbrug.dk’s guide til dealsites

Sammenlign priser

Brug prissammenligningssider, online tilbudsaviser og rabatsider. Det er altid en god ide at undersøge markedet, før du foretager store såvel som små køb. På internettet findes flere forskellige prissammenligningssider, hvor du kan sammenligne priser på alt fra elektronik til havregryn og bleer.