icon_tool_info_solid_notransp icon_forbrugslaan icon_aegteskabicon_arbejdslivicon_arv_testamenteicon_bankicon_boernefamilieicon_flytningicon_forsikringicon_gaeldicon_huskoebicon_investeringspapiricon_opsparingicon_papirloest_forholdicon_pensionicon_skilsmisseicon_sparetipsicon_test_livssituationicon_tool_facebookicon_tool_facebookicon_tool_arrow_downicon_tool_arrow_lefticon_tool_arrow_righticon_tool_arrow_upicon_tool_closeicon_tool_facebookicon_tool_hamburgericon_tool_acc_expandedicon_tool_acc_expandedicon_tool_minusicon_tool_plusicon_tool_acc_expandedicon_tool_searchicon_tool_twittericon_tool_youtubeicon_unge_oekonomiicon_vaerktoej
Sparetips til en bedre økonomi

Shopping og indkøb

Undgå impulskøb, udnyt studie- og seniorrabatter, sammenlign priser på nettet og vær opmærksom når du udsalgsshopper – det er blot nogle af vores gode råd til at spare penge når du shopper eller er på indkøb.

Undgå impulskøb

Impulskøb er ofte skyld i, at indkøbsturen bliver meget dyrere end forventet. Her er tre simple råd til at undgå impulskøb:

  • Lav en indkøbsliste og hold dig til den, når du handler
  • Undgå at handle på tom mave. Hvis blodsukkeret er lavt, har vi større tendens til at blive fristet af madvarer, vi ellers ikke ville have købt
  • Overvej dine køb en ekstra gang. Gå hjem og tænk over om du virkelig har brug for det, før du køber tøj, gadgets mv.

Se efter studie- og seniorrabat

Mange butikker, restauranter, frisører, teatre og museer mv. giver rabat til studerende og seniorer. Der findes mange portaler på nettet, hvor du finde ud af, hvor der tilbydes studie- og seniorrabat – og ellers er det altid er forsøg værd at spørge.

Vær opmærksom på dealsites

Nettet bugner efterhånden af dealsites. Deals/dealsites kan være en god måde at spare på fx frisør, restaurantbesøg mv., men kan også få dig til at bruge penge på noget, du ellers ikke ville have købt. 

Læs Forbrug.dk’s guide til dealsites

Sammenlign priser

Brug prissammenligningssider, online tilbudsaviser og rabatsider. Det er altid en god ide at undersøge markedet, før du foretager store såvel som små køb. På internettet findes flere forskellige prissammenligningssider, hvor du kan sammenligne priser på alt fra elektronik til havregryn og bleer.

Vær opmærksom når du udsalgsshopper

Selvom udsalg kan virke som en smart måde til at spare penge på tøj, elektronik, møbler mv., så vær opmærksom, når du går på udsalgsshopping. Inden du køber en vare på udsalg, bør du vurdere, hvor godt tilbuddet faktisk er, ligesom det kan være en god idé at undersøge varen grundigt for fejl og mangler. Udsalg kan lokke os til at købe ting, vi ellers ikke ville have købt og måske ikke har brug for. Før du tager på udsalg kan det være en god idé at have planlagt hvilke ting du vil overveje at købe og bestemme rammerne for dine indkøb, så du ikke bliver fanget af stemningen.

Vær opmærksom på tillægsforsikringer

Vær opmærksom på om du ved køb af fx elektronik har behov for tillægsforsikringer eller ej. Købeloven eller din indboforsikring dækker ofte flere af de samme ting som tillægsforsikringer gør. Det kan derfor være en god ide at vide, hvad din egen indboforsikring dækker og orientere dig i købeloven inden købet af en tillægsforsikring.

Læs mere i TÆNK’s guide til tillægsforsikringer