Indkøb og shopping

Stop dig selv fra impulskøb, udnyt rabatter, sammenlign priser på nettet, og vær kritisk overfor salgstricks, når du udsalgsshopper.

Stop dig selv fra impulskøb

Impulskøb gør indkøbsturen dyrere. Her er tre simple råd til at stoppe dig selv:

  • Giv dig selv en betænkningstid på 24 timer, før du køber noget dyrt. Det giver dig tid til at køle af og overveje købet en ekstra gang.
  • Lav en indkøbsliste, og hold dig til den, når du handler.
  • Undgå at handle på tom mave. Hvis blodsukkeret er lavt, har du større tendens til at blive fristet af madvarer og snold.

Lær at styre dit forbrug her

Vær kritisk, når du udsalgsshopper

Udsalg kan virke som en smart måde at spare penge på til tøj, elektronik, møbler mv. Vær alligevel opmærksom, når du går på udsalg. Vurder kritisk, hvor godt tilbuddet faktisk er. Udsalgspriser skal lokke dig som kunde til at købe ting, du ellers ikke ville have købt og måske ikke har brug for. Før du går på udsalg, kan det være en god idé at tænke over, hvilke ting du vil overveje at købe og bestemme rammerne for dine indkøb, så du ikke bliver grebet af stemningen.

Krejl dig til et godt tilbud

I langt de fleste tilfælde kan det betale sig at forhandle om prisen på større varer, som koster en del penge. Det viser en stor forbrugerundersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Du kan forhandle om prisen på alt fra forsikringer til køleskabe. Du kan vinde på forsøget, men du har intet at tabe.

Læs den ultimative guide til rabat her

Vær opmærksom på dealsites

Dealsites kan være en god vej til at spare på f.eks. frisør, restaurantbesøg mv. Men pas på! De kan også friste dig til at bruge penge på noget, du ellers ikke ville have købt. 

Læs Forbrug.dk’s guide til dealsites

Sammenlign priser

Brug prissammenligningssider, online tilbudsaviser og rabatsider. Det er altid en god idé at undersøge markedet, før du gør store såvel som små køb. På internettet findes flere forskellige sider, hvor du kan sammenligne priser på alt fra elektronik til havregryn og bleer.