Byt, del, lån – og spar penge

Der kan være nemme penge at spare ved at bytte, dele, låne og købe og sælge brugt. Køb brugt, og spar på alt fra studiebøger til hårde hvidevarer, læs magasiner og ugeblade gratis, byt eller sælg de ting, du ikke bruger, og kør sammen eller del bilen.

Køb brugt

Der er mange penge at spare på bl.a. babytøj, studiebøger, møbler, køkkenudstyr, byggematerialer, cykler og hårde hvidevarer, hvis du køber brugt – f.eks. på internettet, i genbrugsforretninger eller på loppemarkeder.

Gratis magasiner og ugeblade

Læs magasiner gratis ved at låne dem på biblioteket. Det gælder også bøger, musik og film. De fleste biblioteker udlåner de nyeste udgaver af de fleste månedsmagasiner, fagblade og ugeblade. Du kan også aftale med venner eller familie, at I deler magasinerne – og udgifterne.

Byt tøj

Lav tøjbyttedage med venner og veninder. Mange har tøj liggende derhjemme, der ikke fejler noget, men som ikke bliver brugt, ligesom mange har børn, der hurtigt vokser ud af tøjet. Tøjbyttedage med vennerne og veninderne er en god måde at skille sig af med tøjet på og samtidig få noget nyt – uden at skulle have penge op af lommen. Der er også begyndt at poppe en del byttemarkeder op rundt om i landet.

Sælg de ting, du ikke bruger

Hvis du har brug for at forøge din indkomst en smule, kan du også sælge de ting, du ikke bruger, på f.eks. nettet eller loppemarkeder. Du kan sælge alt fra gamle bøger til tøj og sko. Hvis du vurderer, at du ikke har gavn af tingene længere, kan det være, at andre kan få glæde af dem. Der findes mange portaler på nettet, hvor man kan købe og sælge brugte ting. På nettet kan du også finde oversigter over loppemarkeder, hvor og hvornår de finder sted, og evt. hvor meget det koster at have en stand. Det kan ofte betale sig at gå sammen et par venner og dele en stand.

Kør sammen, eller del bilen

Du kan også dele dine transportudgifter: Indgå i samkørselsordninger til og fra arbejde med kolleger, eller brug de mange hjemmesider for samkørsel, når du skal besøge venner og familie rundt om i landet. Sådan kan du spare penge på såvel benzin som togbilletter. Du kan også benytte dig af en delebilsordning.