Byt, del, lån - og spar penge

Der kan være lette penge at spare ved at bytte, dele, låne og købe og sælge brugt. Købt brugt og spar på alt fra studiebøger til hårde hvidevarer, læs magasiner og ugeblade – gratis, byt eller sælg de ting, du ikke bruger, og kør sammen eller del bilen.

Køb brugt

Der er mange penge at spare på fx babytøj, studiebøger, møbler, køkkenudstyr, byggematerialer, cykler og hårde hvidevarer, hvis du køber brugt - fx på internettet, i genbrugsforretninger eller på loppemarkeder.

Gratis magasiner og ugeblade

Læs magasiner gratis ved at låne dem på biblioteket – det gælder naturligvis også bøger, musik og film. De fleste biblioteker udlåner de nyeste udgaver af de fleste månedsmagasiner, fagblade og ugeblade. Du kan også aftale med venner eller familie, at I låner magasinerne af hinanden og deler udgifterne.

Byt tøj

Lav tøjbyttedage med venner og veninder. Mange har tøj liggende derhjemme, der ikke fejler noget, men som vi ikke får brugt, ligesom mange har børn, der hurtigt vokser ud af tøjet. En måde at skille sig af med tøjet og samtidig få noget nyt er at afholde tøjbyttedage med sine veninder. Der er desuden begyndt at poppe byttemarkeder op rundt om i landet.

Sælg de ting, du ikke bruger

Hvis du har brug for at forøge din indkomst en smule, kan du også sælge de ting, du ikke bruger, fx på nettet eller på loppemarkeder. Du kan sælge alt fra gamle bøger til tøj og sko. Hvis du vurderer, at du ikke har gavn af det længere, kan det være andre kan få fornøjelse af det. Der findes mange portaler på nettet, hvor man kan købe og sælge brugte ting. På nettet kan du også finde oversigter over loppemarkeder, hvor og hvornår de finder sted og evt. hvor meget det koster, at have en stand. Hvis der er betaling, kan det ofte betale sig at gå sammen et par venner og dele en stand.

Kør sammen eller del bilen

Du kan også dele dine transportudgifter: Indgå i samkørselsordninger til og fra arbejde med kolleger – eller brug de mange hjemmesider for samkørsel, når du skal besøge venner og familie rundt i landet. Sådan sparer du på benzin eller togbilletter. Du kan også benytte dig af de nye delebilsordninger.