Bank, forsikringer og skat

Giv dine lån og forsikringer et eftersyn. Undgå ubehagelig overraskelser ved at holde dine skatteforhold opdateret.

Giv dine lån et eftersyn

På pengepriser.dk kan sammenligne låneomkostninger i forskellige banker. Tjek om du kan finde lån til en billigere rente, så du kan spare penge på din gæld.

Hvis du har lån forskellige steder, så forsøg at samle dine lån ét sted i et samlelån – fx i din bank. Det kan hjælpe dig med at få en billigere rente og ÅOP (de årlige omkostninger i procent).

Besøg pengepriser.dk

Hvis en bank tilbyder billigere lån end det du har, kan du forsøge enten at skifte bank eller bruge din viden om priser på lån til at forhandle med din nuværende bank, og forsøge at få en bedre låneaftale.

Giv forsikringerne et eftersyn

Det kan ofte svare sig at undersøge, hvad dine forsikringer ville koste i andre selskaber. Forsikringsguiden.dk er et online værktøj, hvor du finder den bedste pris og forsikringsdækning.

Du kan få mere information om, hvordan du skifter forsikringsselskab på Forbrug.dk

Er du medlem af en fagforening? Så kan du typisk opnå rabat på dine forsikringer. Undersøg mulighederne på din fagforenings hjemmeside eller kontakt din fagforening for mere information.

Sørg for at dine skatteforhold er opdaterede

Når din forskudsopgørelse for det kommende år ligger klar i november, er det en god idé at tjekke om den passer, så du ikke risikerer at skulle betale penge tilbage i skat.

Gå din forskudsopgørelse igennem og tjek om tallene passer for din indkomst og om du får de rigtige fradrag - fx transportfradrag, fradrag for kontingent til fagforening, fradrag for renteudgifter osv. Hvis tallene ikke passer med din faktiske indkomst, kan du komme til at betale for lidt eller for meget i skat. Det er især vigtigt at være opmærksom på din forskudsopgørelse, hvis din økonomiske situation ændrer sig, fx hvis du går fra at være studerende til at være i arbejde, eller hvis du skifter til et job med et andet lønniveau.

Ifølge Skattestyrelsen skal du især være opmærksom, hvis...

  • Du får en væsentlig lønforhøjelse i løbet af året, får nyt job eller bliver ledig
  • Du starter selvstændig virksomhed
  • Du bliver gift eller skilt - eller mister din ægtefælle
  • Du køber eller sælger hus eller ejerlejlighed
  • Du omlægger eller indfrier lån, fx boliglån
  • Du starter - eller ophører med - indbetalinger til en pensionsordning
  • Du flytter, hvor afstanden mellem hjem og arbejde bliver væsentligt kortere og du derved mister dit befordringsfradrag - helt eller delvist
  • Du har væsentlige ændringer i kapitalindkomst
  • Du flytter eller udstationeres til udlandet

Læs mere og ændr din forskudsopgørelse på www.skat.dk/forskud