Arv: Hvem arver dig, hvis du ikke er gift med kæresten?

Lever I sammen i et papirløst samliv, er det en god idé at have styr på, hvem der arver efter dig, hvis du dør. Arven omhandler din formue, bolig og ejendele. Her på siden kan du læse mere om arveforhold.

Opret testamente, hvis din samlever skal arve

Hvis I vil sikre hinanden bedst muligt – og ikke ønsker at gifte jer – skal I oprette et testamente. Selvom I lever i et papirløst samliv, kan I komme til at arve hinanden næsten som ægtefæller, hvis I opfylder kravene for at oprette et udvidet samlevertestamente.

Læs mere om at oprette testamente

Dine børn arver, som udgangspunkt, efter dig

Uden testamente er det reglerne i arveloven, som bestemmer, hvem der arver efter dig.

I første række går arven til dine børn, børnebørn eller oldebørn, fordi du ikke har nogen ægtefælle. Arven fordeles ligeligt mellem dine biologiske børn og adoptivbørn.

Hvis I har børn sammen...

Har I børn med hinanden, arver jeres fælles børn alt, hvis en af jer dør.

Hvis I har børn fra tidligere forhold...

Har du børn fra tidligere forhold, arver de på lige fod med børn fra det nuværende forhold. Uanset om du har kontakt med dem eller ej. Har din samlever børn fra tidligere forhold, arver de ikke efter dig.

Er børnene under 18 år, skal pengene bestyres efter nogle bestemte regler og kan ikke bruges til at forsørge den efterladte familie. Konsekvensen kan derfor være, at den efterladte står tilbage uden midler og må gå fra hus og hjem, for at jeres fælles børn kan få deres arv udbetalt.