8 råd til et papirløst samliv

Det er vigtigt at tage stilling til ejerforhold, arv og pension når du lever i et parforhold uden at være gift. Se introfilmen og få 8 hurtige råd til hvordan I sikrer hinanden, jeres børn og jeres ting.

Få overblik på 2 minutter med guidevideoen

 1. Få begge navne på lejekontrakten

  Hvis I flytter sammen, så er det en god ide, at I begge står på lejekontrakten til lejligheden. Så kan I nemlig sammen aftale, hvem der flytter, hvis I en dag går fra hinanden.

 2. Husk de store ting I køber i fællesskab

  Det er en god ide at få begge jeres navne på ejerbeviset til større ting I køber sammen. Det kan fx være bilen eller sommerhuset. Så er der ingen tvivl om, hvem der ejer hvad.

 3. Lav et testamente

  Hvis I gerne vil sikre hinanden bedst muligt, men ikke går i gifteplaner – så sørg for at få lavet et testamente. Ellers kan I ikke arve hinanden. Få hjælp til at lave testamentet hos en advokat.

 4. Husk at børnene får arven, hvis der ikke er testamente

  Sker det utænkelige at en af jer dør - uden I har lavet testamente - så får jeres børn arven, og den kan derfor ikke bruges til at betale dine udgifter til fx husleje og lån.

 5. Få lavet en samejekontrakt

  Det er en god ide at lave en samejekontrakt over jeres forskellige ting. Så kan I nemlig sammen aftale, hvordan I bedst deler jeres ting, hvis I ikke længere skal være kærester.

 6. Husk at tjekke pensionen

  Find ud af hvordan I hver især er dækket, hvis en af jer går hen og dør inden I går på pension. Log på PensionsInfo.dk eller kontakt dit pensions- eller forsikringsselskab.

 7. Afklar hvem der skal have pengene når du dør

  Du skal huske at fortælle dit pensions- eller forsikringsselskab og din bank, hvem der skal have udbetalt pengene fra dine pensionsordninger eller livsforsikringer, hvis du dør.

 8. Bliv klogere på din situation ved at læse mere her på Rådtilpenge.dk