Fem ting, du skal vide, inden du følger en finfluencers anbefaling

Vær forsigtig, når du følger investeringsråd fra finfluencere eller andre på nettet og sociale medier. Du kan blive vildledt til dårlige beslutninger eller blive svindlet. I værste fald kan du miste dine penge. Følg disse fem råd - så er du på den sikre side.

 1. Bekræft at finfluenceren er pålidelig
  Tjek altid, hvilken viden og erfaring en finfluencer har, så du undgår at falde for upålidelige kilder. "Kan finfluenceren fremvise en dokumenteret historik med succesfulde investeringer over længere tid?
 2. Undersøg motivet bag en anbefaling
  Vær kritisk over for, hvad finfluenceren får ud af at dele et specifikt råd om at købe eller sælge. Spørg finfluenceren, om vedkommende modtager betaling for at anbefale f.eks. en aktie eller en handelsplatform, eller om vedkommende selv ejer den anbefalede investering.
 3. Vær skeptisk om fakta bag en anbefaling
  En anbefaling bør være baseret på fakta og analyse, ikke blot skøn og spekulationer. Tag ikke investeringsbeslutninger, uden du først har bekræftet fakta bag en anbefaling.
 4. Invester aldrig impulsivt
  Modstå fristelsen til hurtige investeringer baseret på et "hot tip" eller trends på sociale medier. Når en anbefaling bliver bredt kendt, er det ofte for sent at opnå store gevinster. En almindelig investor, som dig selv, får afkast med analyse og en lang tidshorisont.
 5. Uddan dig selv i investeringer
  Din egen viden er dit bedste forsvar mod dårlige investeringsbeslutninger. Brug tid på at lære grundlæggende investeringstermer og -strategier. Jo bedre du forstår de produkter eller markeder, du investerer i, desto mindre er din risiko for at blive udnyttet.

Husk, det er vigtigt ikke blot at forstå de råd, du modtager, men også at kunne stole på den person, der giver rådene. Vær kritisk, når du modtager investeringsråd fra finfluencere. Din finansielle sikkerhed afhænger af velovervejede beslutninger.