Susanne fik hjælp til at overskue sin gæld

Susanne er 41 år, indretningskonsulent og bor sammen med Jan på 42 år. De har sammen Sofie på 10 år. Susanne skylder 895.000 kr. på forskellige forbrugslån. Hun har lån hos 15 forskellige finansieringsselskaber, som dækker over forbrugslån for fx billån, rejser, tøj, møbler mm. Hun har også taget forbrugslån for at betale sin uddannelse som indretningskonsulent, da hun allerede havde brugt sin SU på sin første uddannelse. Hun tog også SU-lån under uddannelsen som kosmetolog, som hun bagefter havde svært ved at betale tilbage, fordi hun også skulle afdrage på hendes andre forbrugslån.

Susanne har nu, efter længere tids forgæves forsøg på at få overblik over sin gældssituation, søgt gældsrådgivning. Hun var frustreret over alle de forskellige kreditorer, som hun skyldte penge, og som sendte rykkere til hende hele tiden. Og hun syntes, at det var for svært at kontakten banken, som hun ikke havde et godt forhold til, da hun tidligere havde indgået betalingsaftaler, som hun ikke havde overholdt. Desuden brugte hun konsekvent over 1000 kr. mere om måneden end hun havde råd til, bare for at betale faste udgifter som mad, tøj, el, varme mm.

Efter at have fået hjælp hos gældsrådgivningen, føler hun nu, at hun er på rette spor. Hun har fået hjælp til at kontakte kreditorerne og har fået lavet betalingsaftaler, så det hun skal betale af på lånene, er mindre beløb, som hun faktisk kan betale. Hun kan nu se, at det kan lade sig gøre for hende at blive gældfri, men det kommer til at tage lang tid – sandsynligvis over ti år. Hun har også fået et hævekort, som hjælper hende til at undgå at bruge flere penge end hun har, men hun synes stadig, at det er svært for hende at holde budgettet.