Peter og Lone fik hjælp til at stramme op i budgettet

Peter er 48 år, autolakerer og gift med Lone på 45 år. Sammen har de Laura på 6 år. Peter og Lone har optaget forbrugslån på 575.000 kr. i banken. Derudover har de forbrugslån hos forskellige andre finansieringsselskaber på i alt 115.000 kr.

Familien har haft et stort overforbrug de seneste 10 år, og har brugt alt for mange penge på fx fastfood, oplevelser, rejser, gaver til Laura, sko og tøj. De har også brugt mange penge på istandsættelsen af deres hus. Huset er blevet mindre værd nu end det beløb, som de skylder i det. Derfor kan de ikke sælge huset for at betale deres gæld. Desuden har både Peter og Lone haft svingende indtægter på grund af skiftende jobs og arbejdsløshed. De har imidlertid ikke justeret deres forbrug efter deres situation, men er blevet ved med opretholde det samme høje forbrug. De har også flere gange optaget forbrugslån hos andre finansieringsselskaber, for at kunne betale afdrag på deres lån i banken.

Peter og Lone har først for nyligt fået overblik over deres økonomi. Det skete da de efter at have taget mod til sig, bad banken om et møde for at få styr på deres budget og deres samlede gæld. Sammen med banken fik de lagt en plan for at afvikle deres gæld i løbet af de næste syv år. Den plan forsøger de at holde, selvom det betyder, at deres budget er meget stramt. De er blevet nødt til at lægge deres forbrugsmønster om, så de nu bruger meget færre penge på fx fastfood, gaver, oplevelser mm. – det er der ikke råd til, hvis budgettet skal holdes.