Eksempler på familiebudgetter

Nikoline og Jakob er studerende og venter deres første barn

Nikoline og Jakob er begge 25 år og bor papirløst sammen. Jakob læser til lærer i Skive og Nikoline læser tekstildesign på TEKO i Herning. Nikoline er gravid og venter parrets første barn.

Parret bor i Skive i en stor lejelejlighed og Nikolines forældre bor lige i nærheden. De er pensionister og har masser af tid til at hjælpe med pasning når barnet kommer, i de perioder, hvor parret har brug for hjælp, fx når de skal læse til eksamen.

Det er ikke nemt at få økonomien til at hænge sammen som studerende forældre. Heldigvis kan de begge få dobbelt SU i en periode, og de kan også få friplads, når de skal have passet deres barn hos en dagplejer. 

Som studerende har parret også mulighed for at modtage et særligt børnetilskud til forældre under uddannelse. 

Den kommende tilværelse som forældre kræver en struktureret hverdag og en sund økonomi. De to ting vil parret hjælpes ad med i fællesskab. 

For at det hele ikke skal blive alt for stramt, har parret lagt et budget og aftalt, at de hver måned sætter lidt penge ind på en fornøjelseskonto, så der kan blive råd til at komme en tur i biografen eller til koncert en gang i mellem.  

Se parrets budget