icon_tool_info_solid_notransp icon_forbrugslaan icon_aegteskabicon_arbejdslivicon_arv_testamenteicon_bankicon_boernefamilieicon_flytningicon_forsikringicon_gaeldicon_huskoebicon_investeringspapiricon_opsparingicon_papirloest_forholdicon_pensionicon_skilsmisseicon_sparetipsicon_test_livssituationicon_tool_facebookicon_tool_facebookicon_tool_arrow_downicon_tool_arrow_lefticon_tool_arrow_righticon_tool_arrow_upicon_tool_closeicon_tool_facebookicon_tool_hamburgericon_tool_acc_expandedicon_tool_acc_expandedicon_tool_minusicon_tool_plusicon_tool_acc_expandedicon_tool_searchicon_tool_twittericon_tool_youtubeicon_unge_oekonomiicon_vaerktoej
Ægteskab

Skatteforhold ved ægteskab

Når I bliver gift betyder det, at I bliver fælles om visse dele af hinandens økonomi. Fx bliver man sambeskattet.

Dette betyder, at I har mulighed for eksempelvis at overføre uudnyttede personfradrag og underskud mellem jer. I skal dog stadig udfylde hver jeres selvangivelse.

I skal huske at oplyse SKAT om, at I er blevet gift. Hvis I ikke sørger for at oplyse, at I er blevet gift og får det indregnet i forskudsopgørelsen, kan det være, at I kommer til at betale forkert skat i løbet af året.  

Læs mere om hvordan det påvirker jeres skat, hvis I bliver gift, på SKAT.dk