icon_tool_info_solid_notransp icon_forbrugslaan icon_aegteskabicon_arbejdslivicon_arv_testamenteicon_bankicon_boernefamilieicon_flytningicon_forsikringicon_gaeldicon_huskoebicon_investeringspapiricon_opsparingicon_papirloest_forholdicon_pensionicon_skilsmisseicon_sparetipsicon_test_livssituationicon_tool_facebookicon_tool_facebookicon_tool_arrow_downicon_tool_arrow_lefticon_tool_arrow_righticon_tool_arrow_upicon_tool_closeicon_tool_facebookicon_tool_hamburgericon_tool_acc_expandedicon_tool_acc_expandedicon_tool_minusicon_tool_plusicon_tool_acc_expandedicon_tool_searchicon_tool_twittericon_tool_youtubeicon_unge_oekonomiicon_vaerktoej
Eksempler på unges budgetter

Martin og Christina's budget i eget hus

Martin og Christina har indtil for nylig boet hjemme hos hver deres forældre i Nørre Snede.

Christina har i nogen tid arbejdet som social- og sundhedshjælper i Nørre Snede. Og nu hvor Martin er blevet udlært som auto-mekaniker og har fået job i Vejle, har de valgt at købe deres eget hus i Nørre Snede.

Huset kostede 1,2 mio. kr. En del af pengene havde de sparet op og resten har de lånt i banken.

Parret har hver måned udgifter til lånet på 6.500 kr. Dertil kommer udgifter til ejendomsværdiskat, husforsikring, el, vand og varme mv. Hvis man tager disse udgifter med, betaler de alt i alt ca. 11.000 kr. om måneden for at bo i huset. 

Parret har fået penge af Martins forældre til at købe en bil for, så Martin kan køre på arbejde i Vejle. Martin kan heldigvis selv reparere bilen, hvis den går i stykker, men alligevel er der en del udgifter til reservedele, forsikringer, vægtafgift og benzin. Bilen koster dem derfor knap 2000 kr. om måneden.

Når alle regningerne er betalt, er der derfor ikke mange penge tilovers.

Banken har derfor hjulpet parret med at lægge et månedligt budget, så de ved hvor mange penge de har tilbage til forbrug, når huslån, biludgifter og regninger er betalt.

Se parrets budget