icon_tool_info_solid_notransp icon_forbrugslaan icon_aegteskabicon_arbejdslivicon_arv_testamenteicon_bankicon_boernefamilieicon_flytningicon_forsikringicon_gaeldicon_huskoebicon_investeringspapiricon_opsparingicon_papirloest_forholdicon_pensionicon_skilsmisseicon_sparetipsicon_test_livssituationicon_tool_facebookicon_tool_facebookicon_tool_arrow_downicon_tool_arrow_lefticon_tool_arrow_righticon_tool_arrow_upicon_tool_closeicon_tool_facebookicon_tool_hamburgericon_tool_acc_expandedicon_tool_acc_expandedicon_tool_minusicon_tool_plusicon_tool_acc_expandedicon_tool_searchicon_tool_twittericon_tool_youtubeicon_unge_oekonomiicon_vaerktoej
Sådan forhandler du med banken

Undersøg markedet inden du låner penge i banken

Det er et helt basalt trick i alle forhandlingssituationer, at du står langt stærkere, hvis du har alternativer til, hvad den du forhandler med kan tilbyde dig. Jo flere tilbud du har på hånden, jo flere valgmuligheder har du også. Afsøgningen af bankmarkedet kan tage nogle timers arbejde, men det kan vise sig, at du kan spare rigtigt mange penge på de få timers arbejde.

De vigtigste gode råd:

  • Undersøg altid bankmarkedet inden du accepterer et tilbud
  • Indhent altid tilbud fra 2-3 banker
  • Hvis du har realkreditlån, så husk også at kigge efter bidragets størrelse

Du bør have 2-3 banker i kikkerten, når du afsøger bankmarkedet. Hvis du har lavet en indledende undersøgelse af priserne og serviceniveau blandt fx 3 banker, har du noget at sammenligne med. Så er risikoen for at købe katten i sækken langt mindre. Hvis du står med en viden om priser og servicevilkår hos andre banker i baghånden, står du også i en bedre forhandlingsposition med din nuværende bank, fordi du kan henvise til konkurrenterne. Så er det op til din nuværende bank at matche tilbuddet. Dog skal du være opmærksom på, at du kun kan være helt sikker på, hvad prisen hos konkurrenterne er, hvis du står med et konkret tilbud i hånden. Det skyldes at banken sætter den konkrete pris på et tilbud efter en individuel vurdering af dig. 

Når du ser på, hvad de forskellige banker kan tilbyde dig, er det også en god ide at se på andet end kun priser, men også fx på serviceniveauet. Hvad er vigtigt for dig ved en bank? Mange filialer? Lave priser? En god netbank? En personlig bankrådgiver? Eller noget femte. Der kan være stor forskel på, hvad bankerne tilbyder her.

Du kan starte din undersøgelse af bankmarkedet ved at se på den prisoversigt over ydelser, som alle banker har liggende på deres hjemmeside. Du kan også få en overordnet ide, om hvordan prisniveauet er på forskellige online portaler. Dem findes der mange af.