icon_tool_info_solid_notransp icon_forbrugslaan icon_aegteskab icon_arbejdsliv icon_arrow_left_3099 icon_arv_testamente icon_bank icon_boernefamilie icon_flytning icon_forsikring icon_gaeld icon_huskoeb icon_investeringspapir icon_opsparing icon_papirloest_forhold icon_pension icon_skilsmisse icon_sparetips icon_test_livssituation icon_tool_facebook icon_tool_facebook icon_tool_arrow_down icon_tool_arrow_left icon_tool_arrow_right icon_tool_arrow_up icon_tool_close icon_tool_facebook icon_tool_hamburger icon_tool_acc_expanded icon_tool_acc_expanded icon_tool_minus icon_tool_plus icon_tool_acc_expanded icon_tool_search icon_tool_twitter icon_tool_instagram icon_tool_youtube icon_tool_podcast icon_unge_oekonomi icon_vaerktoej

Husk disse fradag

04.03.20 af Morten Holm Steinvig

Tjek din årsopgørelse for 2019 for disse 5 fradag.

Håndværkerfradrag og servicefradrag – rubrik 460

Du kan trække op til 12.200 kr. fra for en håndværkers arbejdsløn i 2019. Du skal have betalt for håndværkerens arbejde senest den 29. februar i 2020 for at kunne få håndværkerfradrag for 2019. Du kan også få et fradrag på op til 6.100 kr. for forskellige serviceydelser som fx rengøring, børnepasning og havearbejde for 2019. På Skat.dk kan du finde en liste over godkendte ydelser, som du kan trække fra i skat. Fradraget skal du selv indberette på TastSelv på Skat.dk.

Husk kørselsfradraget (befordringsfradrag) – rubrik 51

Hvis du pendler mere end 24 km mellem dit hjem og din arbejdsplads, kan du få et kørselsfradrag, så længe du selv betaler for transporten. Fradraget gælder for alle former for transport og for alle former for lønnet arbejde. Beløbet kan være fortrykt i din selvangivelse for 2019, men du bør alligevel tjekke at kilometertallet og antallet af transportdage er korrekte. Husk at måle ud fra den faktiske kørerute langs vejene. Du kan finde forskellige korttjenester på nettet, som kan hjælpe dig med at udregne det korrekte antal kilometer.

Husk pengegaver til velgørenhed – rubrik 55, 447 og 448

Har du været gavmild i 2019 og doneret penge til skattegodkendte og velgørende foreninger, fonde, stiftelser, institutioner og religiøse samfund, kan du få et skattefradrag på op til 16.300. Der er ingen bagatelgrænse for donationerne. Hvis du har doneret sammen med dit CPR-nummer, burde pengegaverne være fortrykt på din selvangivelse, men tjek en ekstra gang, om det er de rigtige beløb.

Husk børnefradraget – rubrik 56

Børnebidragets størrelse er ofte noget, man aftaler indbyrdes forældre imellem, og derfor ved Skat ikke hvor stort et beløb, du kan få fradrag for. Derfor skal du selv indberette. Husk i den forbindelse, at ud af det årligt betalte beløb er et fast beløb på 1.908 kr. i 2019 ikke fradragsberettiget. Læs nærmere om reglerne og satserne på Skat.dk under rubrik 56.

Ret din forskudsopgørelse for 2020 nu

Når du allerede er logget ind på Skat.dk, bør du også tilrette din forskudsopgørelse for 2020 med nye oplysninger og undgå et muligt skattesmæk næste år. Hvis du fx er steget i løn eller har købt aktier, skal du betale mere i skat, og, og har du optaget nye lån, skal dit forventede rentefradrag ændres. Du kan ligeså godt få skatten ordne nu. Retter du først din forskudsopgørelse senere, kan du komme til at bruge de penge, som du har fået udbetalt for meget, hvis dit fradrag har været for stort. Og så har du færre penge til resten af året.