icon_tool_info_solid_notransp icon_forbrugslaan icon_aegteskab icon_arbejdsliv icon_arrow_left_3099 icon_arv_testamente icon_bank icon_boernefamilie icon_flytning icon_forsikring icon_gaeld icon_huskoeb icon_investeringspapir icon_opsparing icon_papirloest_forhold icon_pension icon_skilsmisse icon_sparetips icon_test_livssituation icon_tool_facebook icon_tool_facebook icon_tool_arrow_down icon_tool_arrow_left icon_tool_arrow_right icon_tool_arrow_up icon_tool_close icon_tool_facebook icon_tool_hamburger icon_tool_acc_expanded icon_tool_acc_expanded icon_tool_minus icon_tool_plus icon_tool_acc_expanded icon_tool_search icon_tool_twitter icon_tool_instagram icon_tool_youtube icon_tool_podcast icon_unge_oekonomi icon_vaerktoej

52-ugers opsparingsudfordring

17.01.16 af Morten Holm Steinvig

Alle bør have en opsparing, og den kan være stor eller lille. Det lyder så let at spare penge op, men det er i virkeligheden ret svært at gøre i hverdagen, som er fyldt med udgifter. Men hvis du vil udfordre dig selv lidt, er der en vej…

At spare op er uden sammenligning en af de vigtigste vaner, du kan tillægge dig, hvis dit mål er en sund økonomi. En buffer i form af en opsparing giver dig frirum i hverdagen til at kunne gøre noget ekstra og spontant, fx gå ud at spise eller købe noget dyrt, som du pludseligt manglede. Samtidig kan du, hvis du har lidt penge gemt i madrassen, spare penge på dyre renter på kassekreditten, hvis du får en stor uforudset udgift. Og så vil du sikkert også opdage, at du sover langt bedre på en madras stoppet med penge.

Hvor meget skal man spare op? Det bestemmer du selv. At lægge lidt til side er meget bedre end slet ikke at lægge noget til side. Mange bække små gør som sagt en stor å. Der er flere måder at spare op på, men du kunne fx starte med at tage Rådtilpenge.dk's opsparingsudfordring: Her lægger du meget blødt ud, så du er varmet godt op, når det seje træk kommer.

 

Sådan sparer du nemt penge op med opsparingsudfordringen

Du skal bruge to ting til udfordringen:

  1. Print Rådtilpenge.dk's opsparingsudfordring ud, og hæng skemaet op et sted du ofte ser, fx dit køleskab.
  2. Køb en sparegris eller find et glas. Stil det måske et sted du sjældent ser, så du ikke blive fristet til at tage lidt fra den, når opsparingen vokser.

Så er du klar til at spare op.                     

Du starter med at lægge 10 kr. i sparegrisen den første uge. Kan du høre det ”klink”?

Det gør du hver uge den næste måneds tid. ”Klink, klink, klink”. Så begynder du at lægge 20 kr. i hver uge, måneden efter 30 kr. og så videre. Som du kan se på planen, begynder opsparingen hurtigt at vokse, selvom det er små mængder penge, du lægger til side. Har du råd til det, eller vil du udfordre dig selv ekstra, kan du fordoble eller tredoble det beløb du skulle lægge til side ifølge skemaet. Du kan også gøre det som bankoverførsler, hvis du ikke plejer at have kontanter, men det er lidt sjovere at lægge penge i sparegrisen og høre det "klink".

Lige meget om du sparer op til en stor ting, eller du sparer op til en nødsituation, giver det en succesoplevelse at se din opsparing vokse hver uge. Om et år står du så med 3370 kr. mere på lommen, end du ellers ville have gjort.

Held og lykke :-)